tiistai 14. lokakuuta 2008

Veronkorotuksillako kaikki hoituu?

Sunnuntaina olimme Pihlajamäessä ja Oulunkylässä vaalityössä. Pihliksen ostarin edessä kauniissa auringonpaisteessa riitti ihmisiä kahvittelemassa ja puhumassa asiaa ja asian vierestä. Monellakaan ei tunnu olevan selvää, mitkä vaalit ovat kyseessä, joku luulee, että Soinia voisi äänestää täällä Helsingissäkin, joku taas alkaa keskustella eläkkeiden puolituksesta. No, ei siinä mitään, kaikesta voidaan keskustella ja pitääkin voida, se kuuluu tähän ”työhön” (en niinkään pidä tätä työnä, vaan on mukavaa keskustella ihmisten kanssa päivänpolttavista asioista). Eräs vanhempi rouvashenkilö Pihliksestä ihmetteli maahanmuuttajakysymystä ja totesi, että ei suomalaisten ole syytä nöyristellä kenenkään edessä, kuten nyt tapahtuu ja aikoi siksi äänestää perussuomalaisia, koska olemme hänen mielestään ainoa puolue, mikä ei nöyristele, vaan ajattelee suomalaisenkin puolesta ja on kiinnostunut tavallisen alkuperäisen suomalaisenkin asioista. Kiitin kannatuksesta ja jatkoimme rouvan kanssa pitkään juttua.

Ogelissa oli vähemmän porukkaa liikenteessä, ehkä syy oli myöhäisen sunnuntai-iltapäivän, ehkä kylmän viiman, mutta kyllä muutamankin kulkijan kanssa juttuun pääsi ja kahvipannun ääressä jonoa riitti taas jonkun verran. Ajaessani parkkipaikalta, satuin huomaamaan tuon surullisenkuuluisan grillin, jossa jokunen kuukausi takaperin maahanmuuttaja puukotti suomalaista poikaa niin, että tämä menehtyi vammoihinsa. Ikävä tapaus sinällään, mutta tässäkin tapauksessa kulminoituu koko maahanmuuttajapolitiikka, jonka hoidon pääpuolueet ovat jättäneet kokonaan. Ensin haalitaan, sitten ihmetellään, kuinka tässä nyt näin kävi. Ja tavallinen suomalainen veronmaksaja kärsii konkreettisesti nahoissaan tämän politiikan seuraukset.

Eilen olin Myllypuroseuran paneelissa, jossa panelisteja oli enemmän, kuin kuulijoita. Ehkä syy oli tosiaan siinä, kuten eräskin rouva ilmoitti, ettei ihmiset olleet saaneet tietoa tapahtumasta. Myllypuroseuran puheenjohtaja kyllä vakuutti, että kaikille seuran 160:lle jäsenelle oli kutsu lähetetty ja ostarillakin oli jaettu tiedotteita. Ehkä syynä katoon oli vain maanataipäivän uupumus viikonlopun jälkeen. Mene ja tiedä. Mieleen jäi paneelista vihreiden edustajan ratkaisu Helsingin ongelmiin. Vihreiden ohjelman mantraa toistamalla edustaja toi selkeästi julki sen, että ainoa ratkaisu ongelmiin on veronkorotus ja tietullit. Siinä sitä on sanomaa kerrakseen. Ei puhettakaan mistään muusta, vain veronkorotukset ja tietullit on saatava heti aikaan. No, kyllä vastustaviakin kommentteja saatiin aikaan, mutta kyllä tuo vihreiden kanta näihin kunnallisiin asioihin ihmetyttää. Eiköhän tässä tälläkin hetkellä olla aika kipurajoilla tuon verotuksen kanssa monenkin kohdalla. Ja autoilijaa pitäisi taas tietenkin rangaista, sehän on selvä!!

Ei kommentteja: