En tunne uutisessa esiintyvää Pro Köln -liikettä, mutta kuvittelisin sen olevan kansanliike, joka ajaa kiivaasti kansallisia etuja ja on kritiikissään varsin suorasukainen. Lisäksi jos, huom. jos, se kritisoi vielä hallitsematonta maahanmuuttoa (tässä tapauksessa siis Saksassa), niin soppa on valmis. Mikään äärisuvaitsevainen viranomainen ei voi hyväksyä tuollaista kansanliikettä, ei, vaikka sillä olisi kansan tuki takanaan. Samanlaista suvaitsemattomuutta olen havaitsevinani myös Suomen äärisuvaitsevaiston keskuudessa Perussuomalaisia kohtaan, kuten nyt on tullut ilmi mm. oikeusministeri Tuija Braxin ja maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin kommenteissa Perussuomalaista puoluetta ja sen edustajia ja kunnallisvaaliehdokkaita kohtaan.
Nämä äärisuvaitsevaiset, joiksi voidaan Vihreiden ja RKP:n edustajia ja poliitikkoja hyvällä syyllä nimittää, voivat halutessaan korkeiden virkojensa ja suhdeverkostojensa avulla tehdä Perussuomalaiseen puolueeseen kuuluvien ja sitä lähellä olevien kriitikkojen elämän todella hankalaksi. Pian varmaan näemme senkin, että jos näin Perussuomalaisena julkikriitikkona haluaisin esim. kaupungilta vaikkapa vuokratontin, niin nämä äärisuvaitsevaiset sen voisivat halutessaan dissata, käyttämällä suhdeverkostoaan hyväksi. Tämä kaikki tässä sanomani, on tietenkin vain spekulointia, eihän Suomessa voisi tällaista tapahtua, eihän?
Kölnissä posti kieltäytyi jakamasta kaupunginvaltuustossa viiden edustajan voimin istuvan Pro Köln -kansanliikkeen lehteä. Syyksi ilmoitettiin lehden sisältö, joka postin mukaan on islamin vastainen sekä loukkaa Kölnin pormestaria.
Äärioikeistolaiseksi leimattu Pro Köln -kansanliike on tullut tunnetuksi kaupunkiin rakennettavan suurmoskeijan kiivaana vastustajana ja kristillisdemokraattinen pormestari puolestaan sen innokkaana kannattajana.
Tapaus on käynnistänyt vilkkaan keskustelun postin oikeudesta jakaa tai olla jakamatta postilähetyksiä niiden poliittisen sisällön perusteella. Mielipiteenvapauden rajoista huolestuneet kyselevät nyt, katkaisevatko myös teleyhtiöt pian puheluita, jos keskustelujen sisältö ei vastaa niiden poliittista maailmankuvaa.
Saksassa äärioikeistolaiset ilmiöt ovat joutuneet kansan silmätikuksi. Postin tavoin monet hotellit ja ravintolat boikotoivat äärioikeistolaisia, jos ne tunnistavat asiakkaansa poliittiset ajatukset ulkonäöstä, vaatteista tai jollakin muulla tavalla.
Jopa yrityksiä, joiden tuotevalikoimaan kuuluu myös äärioikeistolaisten suosimia vaatteita, on boikotoitu. Eräs vaatemerkeistä on Thor Steinar, jonka rintamuksessa komeilee usein Norjan lippu. Norjan ulkoministeriö on yrittänyt saada Potsdamin maaoikeutta kieltämään kansallislippunsa käytön. Yritys kilpistyi siihen, että silloin olisi kiellettävä monien muidenkin maiden liput.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti