maanantai 18. elokuuta 2008

Muutama uutinen Helsingistä


Ei ihmisten kodeilla saa leikkiä, varsinkaan, jos vastapuolena on "rikas" kaupunki! Uutisessa puidaan Myllypuron myrkkytonttijupakkaa, jonka vuoksi ihmisten oli lähdettävä kodeistaan ja tontin omistanutta Helsingin kaupunkia ei juurikaan kiinnostanut ihmisten todellinen hätä! Nyt jupakkaa on puitu vuosikausia ja aina vaan kaupungin virkamiehet leikkivät asialla! Tapahtunut on tosiasia ja kaupungilla on korvausvelvollisuus. Piste.
Uutinen Iltalehdessä

Toinen uutinen käsittelee puhuvia roskiksia. Siis haloo, eikö sitä rahantarvetta oikeasti olisi johonkin tärkeämpäänkin, kuin tällaiseen arvottomaan puuhasteluun? Tulee mieleen entisen kotikaupunkini Järvenpään takavuosien soivat penkit. Siellä demarivetoinen kaupunginjohto tilautti kävelykadulle muistaakseni oikein Ranskasta saakka jotain tilulii-musiikkia soittavia sikakalliita puistonpenkkejä, joista demareiden visioiden mukaan olisi mahtavasti iloa kaupunkilaisille. Mutta kuinkas kävikään, ensin puliukot kansoittivat penkit ja sitten ne hajosivat korjauskelvottomiksi ja ne poistettiin vähin äänin. Taas oli saatu mukavasti kulutettua veronmaksajien rahoja ja ilmeisesti virkamiehet olivat oikein joukolla käyneet niitä tutkimassa opintomatkalla Ranskassa, joka sekään ei liene ollut kovinkaan halpaa lystiä. Ihmetellä täytyy, miten tällaiset aloitteet saadaan menemään läpi valtuustoissa, tai sitten niitä ei koskaan alisteta valtuustokäsittelyyn. Tässä puhuva roskis-uutinen, taas Iltalehdestä.
http//www.puhuvaroskis.fi
Tuosta linkistä klikkaamalla pääsee hankkeen kotisivuille, johon jätin omalla nimelläni kannanoton tällaisia hömppä-hankkeita vastaan. Saas nähdä julkaisevatko ne kriittisen kantani, todennäköisesti eivät! Tuohon roskis-hankkeeseen on muuten varmasti uponnut vähintään tuo Myllypuro-jupakan korvaussumman verran rahaa, kuitenkin siitä jaksetaan tapella jo kahdeksatta vuotta!

Edit: Kysyin asiaa sähköpostitse Elina Nummelta, kaupungin HKR-rakennuksen vastuuhenkilöltä, ja hän vastasi näin:

”Hei Harri,
Roskisten kustannukset ovat noin 20 000 euroa, sisältäen nettisivut. Puhuvat
roskikset ovat osa asennekampanjaa, jonka tarkoituksena on saada erittäin
paljon kustannuksia aiheuttava roskaaminen ja vandalismi loppumaan
kaupungissamme. Kampanja on myös saanut kaikki äänet roskikseen ilmaiseksi sekä
mainostilaa ratikoista ja ulkomainonnasta. Roska-astioiden modifioinnin
kustansi Lassila-Tikanoja.
Kymmenen vuotta kampanjoita hoitaneena voin sanoa, että tämä konsepti on yksi
edullisimmisrta tavoista viestiä tätstä asiasta, mitä eteeni on tullut. Se on
lisäksi hauska ja on herättänyt paljon huomioita lehdistössä, eli roskaaminen
saa ilmaista julkisuutta.

Toivomme, että ne saisivat olla rauhassa sen kuukauden, minkä ovat keskustan
alueella.”

Tämä oli hyvä vastaus ja tyydyttää ainakin allekirjoittaneen tiedonhalua! Mutta siltikin vastustan tämänkaltaisia hömppä-hankkeita, sillä useinkin niiden hankkeiden saldoksi jää puhdas nolla!

Ei kommentteja: