torstai 11. lokakuuta 2012

Muutama uutinenLehtiotsikot HUUTAVATsuorastaan vietnamilaisen Tiger-yökerhoampujan taustoja. Tämä on muutaman kerran yritetty karkoittaa Suomesta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kuinka voi olla mahdollista, että moninkertaista rikoksenuusijaa, yhteiskunnalle vaarallista rikollista ei saada karkoitettua maasta? Syitä voidaan vain arvailla, sillä seikkaperäistä tietoa asian tiimoilta on vaikea saada. Joka tapauksessa, hän on saapunut kiintiöpakolaisena ja hänet on ensimmäisen kerran yritetty karkoittaa maasta vuonna 2000, mutta Hallinto-oikeus on kumonnut päätöksen vedoten siihen, että perusteet karkoittamista vastaan ovat painavampia, kuin sen puolesta. Tällaisia syitä on vaikea tavallisen ihmisen kuvitella. Tuollaisten karkoittamattajättämispäätösten tekijät olisi syytä saada vastuuseen päätöksistään, sillä he aiheuttavat toimillaan niin suuria riskejä kansalaisille, että voidaan sanoa niiden olevan jopa tahallisia.

Eilisiltana satuin kanavasurffaamaan MTV3:lle, jossa oli juuri loppumaisillaan 45 minuuttia -ohjelma. Ehdin nähdä viimeisestä, metsästystä käsittelevästä osiosta, lopun. Siinä nuoret metsästäjän alut kertoilivat harrastuksestaan ja valittelivat samalla, kuinka vaikeaksi tuo harrastus on tehty. Mediassa kailotetaan YKSITTÄISTEN ampumatapausten aiheuttamia kuolemia, mutta ei juuri koskaan kerrota harrastuksen suosiosta, eikä siitä, kuinka hyödyllinen tuo harrastus varsinkin nuorille on. Harrastuksen myötä nuori oppii sosiaalisia taitoja, liikkumaan metsässä, kunnioittamaan luontoa jne. Erityisesti haluan painottaa tuota liikunnan osuutta tuossa harrastuksessa. Nykynuoria syytetään usein mediassa liikunnan puutteesta. Metsästysharrastus antaa nuorille tuota luonnossa liikkumisen iloa ja samalla hyvää peruskuntoa. Tätä eivät asehysteerikot tunnu ymmärtävän, vaan haluavat kieltää tyystin tuon hienon harrastuksen. Tätäkään ei voi tavallinen kansalainen ymmärtää. Onneksi meillä Perussuomalaisilla on arvot kohdallaan ja uskallan väittää, että lähes kaikki puolueeseen kuuluvat kannattavat metsästystä hyvänä harrastuksena, joka sopii erityisesti nuorille. Toki myös vanhempana harrastuksen voi aloittaa.

Suomalainen "aktivisti" on taas kunnostautunut Greenpeacen terrori-iskussa. Tällä kertaa Ruotsissa, jossa nämä yhteiskunnalle vaaralliset ainekset ovat tunkeutuneet ydinvoimalaan. Tarkoitusperiä täytyy ihmetellä, sillä tuollainen tunkeutuminen aiheuttaa suurta vaaraa niin laitokselle, kuin mitään ymmärtämättömille tunkeutujillekin. Kertakaikkiaan rikollista touhua, joka täytyisi kitkeä yhteiskunnasta täysin pois. Kauhulla odotan sitä päivää, jolloin Greenpeace aiheuttaa katastrofin jossain voimalassa, tietentahtoen, tai tahtomattaan.

On minulla ihan kunnallisvaaleihinkin liittyvä uutinen. Helsingin kaupunki on päättänyt ryhtyä korjaamaan Töölönlahden rantoja. Sehän on sinällään hyvä asia, mutta siihen liittyy myös pienyrittäjien kyykyttämistä. Venevuokrayritys on jo saanut lähtöpassit ja kahvilanpitäjää hiillostetaan kovasti muuttamaan pois alueelta. EI NÄIN, hyvä rakennusvirasto. Ei tämä ensimmäinen kerta ole historiassa, kun kaupunki häätää yrittäjiä. Joskus tuntuu siltä, että Helsingin kaupunki on kovin yrittäjävastainen, varsinkin, jos kyseessä on kantasuomalainen yrittäjä! Itsellänikin on kokemusta tuosta kyykyttämisestä, tosin vuosien takaa. Helppoa ei pienyrittäminen Helsingissä ole koskaan ollut, yli-innokkaiden virkamiesten vuoksi! Siihen aion ajaa voimakasta muutosta, jos minut valitaan valtuustoon.

Numerolla 648, pienyrittäjien puolesta, Harri Lehtimäki.
(Julkaistu myös vaalisivuillani http://harrilehtimaki.ehdolla.fi)

Ei kommentteja: