perjantai 5. syyskuuta 2008

Ovatko kaupungin virkamiehet kulttuuria vastaan?


Yksi kaupungin kulttuurimestoista, Miina Äkkijyrkän tila Vuosaaren Skatanniemellä, on virkamiesten hampaissa. Tuo maalaiskulttuurin kehto keskellä vuosaarelaista kaupunkilais/maalaismiljöötä on joutunut jostain syystä kaupungin virkamiesten hampaisiin. Itsekin usein paikan läpi kulkevana, ihmettelen, mikä syy ajaa virkamiehistöä Äkkijyrkän kimppuun. Paikka on mitä oivallisin vanhaa maalaismiljöötä simuloiva maatila, hyvin hoidettuine karjoineen, hiukan ränsistyneen oloinen, mutta omalla tavallaan hyvinkin kultturelli paikka. Kalastusharrastukseni pariin kulkiessani näen samalla kertaa sekä kaupunkimiljöötä, että maalaisfaunaa, joten kannatan hyvinkin Miinan tilan jatkovuokrausta tälle oivalliselle persoonalle, vaikka vain kulttuurin vuoksi! Ja samalla näkee myös Miinan loistavaa taidetta lehmistään, harvoin näkee tällaista yhdelle taidemuodolle omistautunutta personaa ja taidetta ihan melkein kaupunkiympäristössä. Sinne voivat kaikki eläimistä kiinnostuneet mennä katsomaan, kuinka maalaistalossa ja -navetassa eletään.

STT:n uutinen:

Taiteilija Miina Äkkijyrkän ja Helsingin kaupungin kiista Skatan tilan vuokrasopimuksesta jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa.

Äkkijyrkän asuttama tila sijaitsee Vuosaaressa Uutelan ulkoilualueella. Tilan vuokrakiistan oikeuskäsittely peruttiin tältä viikolta, koska osapuolet päättivät yrittää neuvotteluratkaisua. Sellaista ei kuitenkaan syntynyt, ja aika lausumien toimittamiselle Helsingin käräjäoikeuteen päättyi perjantaina.

Äkkijyrkän asianajaja Olli Pohjakallio sanoi taiteilijan toimittaneen käräjäoikeudelle henkilökohtaisen lausuntonsa, jossa hän jättää kiistan oikeuden harkintaan.

STT

Ei kommentteja: