lauantai 6. syyskuuta 2008

Koska saadaan ampumarata pitkille aseille Helsinkiin?


Olli Sademiehen (PS) valtuustoaloitteesta on lähtenyt keskustelu käyntiin ampumaradan saamiseksi suur-Helsingin alueelle. Itsekin satunnaisesti haulikkoammuntaa harrastavana haluaisin jostain lähempää harrastuspaikan, kuin mökkikunnastani sadan kilometrin päästä. Vastustusta on ollut erityisesti punaviherpäättäjien keskuudessa, mutta heidän piireissään nyt vastustetaan kaikkea muuta paitsi hampun polttamista ja talojen valtausta.

Kivikon ampumarata on ollut esillä hankkeissa jo 90-luvulta alkaen, kun Viikkiä alettiin ajamaan alas. Kivikon ampumaratahanke hylättiin jostain käsittämättömästä syystä, ilmeisesti kuvitellun melun vuoksi. Päättäjiltä voisi kysyä, oletteko koskaan kävelleet tuolla ampumaradaksi suunnitellulla alueella? Minä olen, ja väitän vieläkin, että melu, jota mahdollisesti aseista aiheutuu, ei lisäänny, ainakaan enempää nyt siellä kuuluvasta moottoritien 80-> db:stä. Nimittäin moottoritien vartta pitkin kulkevalla polulla ei pysty keskustelemaan huutamatta, niin kova meteli siellä nyt on. Ampumaharrastajia tuo melu sinällään ei olisi haitannut, sillä poikkeuksetta he käyttävät kuulosuojaimia harrastuksessaan.

Mihin argumentteihin radan vastustus sitten perustuu, muuhun kuin mutuun, sitä en tiedä, mutta sen tiedän, että lakkautetulla Viikin ampumaradalla kävi vuosittain 80000 ampujaa. Se on paljon se noin harrastajamäärissä mitattuna, ohittanee kirkkaasti golfinkin suosiossaan ja golfratojakin on Helsingissä ja lähialueilla runsaasti. Mutta koskapa ampumaurheilu ei ole eliitin harrastus, sitä ei haluta tukea missään muodossa. Jäämme siis odottelemaan ensi vuotta, jolloin ampumaradasta pitäisi saada jotain päätöksiä, rahat on ainakin varattu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin Varuskunnan Ampujat eli HVA on vuonna 1929 perustettu ampumaseura. Jäseniä meillä on tällä hetkellä hieman vajaa 500. Seura onkin yksi Suomen suurimmista. Nimestään huolimatta HVA on siviiliseura, ja kuuluu jäsenenä Suomen Ampumaurheiluliittoon. Harrastamme ja tuemme monipuolisesti urheiluammuntaa. Valtaosa käytössämme olevista ampumaradoista on Santahaminassa, jonne on pääsy seuran jäsenenä. HVA pystyy tarjoamaan jäsenilleen runsaasti harjoitusmahdollisuuksia sisä ja ulkoradoilla. Käytössämme on 300m, 150m, 100m, 50m kivääriratoja sekä 25m ja 50m pienoiskivääri ja pistooliratoja sisällä sekä ulkona, 10m ilma-aserata sekä toiminta-ampumaradat practical harrastajille. Ulkoratakausi on ympärivuotinen ja sisäratakausi sen rinnalla alkaa loka-marraskuussa ja loppuu huhtikuussa.
Lisätietoja
www.hvary.fi