torstai 3. maaliskuuta 2011

Aika ajoi Vihreiden ohi

Seuraavissa eduskuntavaaleissa Vihreät tulevat jäämään marginaalin, mitä toki sen kannatuskin on antanut ymmärtää jo pidemmän aikaa.
– Alussa mukaan tuli porukkaa, joka uskoi vihreän puolueen olevan vastaus maailmanlaajuisiin ekologisiin ongelmiin, joihin muilla ei vastauksia ollut. Tämä ominaisuus on väljähtynyt totaalisesti. Se on suuri vahinko, sillä ilman ekologista agendaa vihreä liitto ei tuo mitään uutta muiden puolueiden kirjoon.

Näin toteaa Eero Paloheimo, 30 vuotta Vihreissä vaikuttanut ja liikkeestä ja puolueesta lokakuussa eronnut konkari ja kertoo Vihreistä eroamisensa syyksi ylimitoitetun muuttolikkeen suosimisen: 
– Massiivisella maahanmuutolla, jota tapahtuu kaikkialla maailmassa, on kolme maapallolle kielteistä vaikutusta. Ensinnäkin se on luonnolle haitallista. Kun porukka on kalunnut alueen käyttökelvottomaksi, ei aleta esimerkiksi kasvattaa puita, vaan väestö siirtyy uudelle alueelle ylikuormittamaan sitä.

Paloheimo erosi nimenomaan Vihreän liikkeen idealismin köyhtymisen vuoksi: 
– Vihreät eivät ole sinisilmäisiä mutta pinnallisia ja tekopyhiä. Minustakin on kivaa, että katukahvilassa Espalla on kesäisin monenkirjavaa jengiä, muttei se riitä perusteeksi tuhoisalle maailmanlaajuiselle trendille.
– Tehokkainta auttamista on ihmisten auttaminen heidän kotiseuduillaan.

Paloheimon mielestä Vihreät ovat nykyisin poliittinen osto- ja myyntiliike:
– Se, että vihreät taipuivat ydinvoimaan, ei ole minulle kauhean paha asia. Olen itse ollut asiassa kahden vaiheilla. Mutta jokaisella puolueella on oltava asia, jonka yli ei kävellä. Vihreillä se oli aikoinaan ydinvoima. Pahasta on siis se, että ensin vuosikaudet sanotaan ettei tähän ainakaan suostuta, mutta mennään kuitenkin mukaan kunhan päästään hallitukseen. Ollaan siis poliittinen myynti- ja ostoliike.

Paloheimon mielestä Vihreät eivät enää erotu muista puolueista:
– Vihreät on nyt yleispuolue. Sitä ei voi määritellä oikealle eikä vasemmalle. Meininki on ollut viime aikoina, että ollaan valmiita mihin vain kunhan päästään hallitukseen. Vähän kuin rkp.

Vihreiden EU-politiikkaan ei Paloheimon mielestä löydy huomautettavaa, mutta sosiaalipolitiikka saa tyrmäyksen:
– EU-politiikkaan minulla ei ole ollut huomautettavaa. Vihreiden sosiaalipolitiikka taas on liian löysää. Ylläpidettäisiin esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat työttömiä ihan omasta halustaan.

Paloheimon kommentit Aamulehden haastattelusta.
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Vaalit/1194667204167/artikkeli/puhe...

Ei kommentteja: