torstai 3. joulukuuta 2020

Reilu kk ja PS on ykkönen!

 Ei mennyt, kuin reilu kk ja edellisen blogini ennustus on totta! Kansalaiset ovat äänestäneet gallupissa  perussuomalaiset ykköstilalle YLEn tekemän kyselyn mukaa. Samaan aikaan tehty HSn kysely ei vielä näyttänyt sitä. No, HS:lla onkin oma lehmä ojassa ja sen kyselyt myötäilevät lähinna toimttajakunnan mielipiteitä. Jos HS saisi päättää, Perussuomalaiset kiellettäisiin Suomessa.

Täytyy kuitenkin toivoa, että kunnonajoitus ei osunut liian aikaiseen vaiheeseen, eli kuntavaaleissa kannatus sitten vasta punnitaan lopullisesti. Siihen on vielä reilu 4 kk aikaa, kaikkea voi vielä sattua ja tapahtua. Edellisissä kuntavaaleissa vaalien alla kannatus oli 8,8 %.

Puoluesihteeri Simo Grönroos ilmoitti, että Perussuomalaisilla on nyt 3300 kuntavaaliehdokasta koko maassa. Sekin taitanee olla uusi ennätys. Samalla Grönroos ilmoitti myös, että tavoite on 6000 ehdokasta. Se on kova tavoite, siihen on vielä matkaa. Varsinkin, kun korona estää monilla paikkakunnilla tehokkaan kampanjoinnin. Näin myös meillä Helsingissä. Somesta toivotaan pelastajaa varsinaisen jalkautuvan vaalityön sijaan, mutta eihän se sama asia ole, vaikka ehdokas olisi kuinka aktiivinen somekäyttäjä. Kyllä sinne toreille ja turuille olisi päästävä. 

Ehdokkaat suunnittelevat kampanjoitaan ja miettivät, kuinka vähäiset rahansa sijoittaisivat vaalimainontaan. Itse olen sopinut ensimmäisen, kaupungilla näkyvän sähköisen vaalimainoksen. Toivottavasti siitä on tukea silloin viimeisillä viikoilla. Se rahan puutehan on tietysti vain hidaste, eikä sellaisetkaan ole tulleet valituiksi, jotka ovat sijoittaneet jopa kymmeniä tuhansia velkarahaa, sekin on niin monta monituista kertaa nähty. 

Ei kommentteja: